Vinduer

Varevinduer

Ta vare på de gamle vinduene - slike vinduer lages ikke lenger!

Ved å montere spesialtilpassede varevinduer i foringene, tar vi vare på de gamle vinduene. Gamle vinduer, gjerne med originalt glass, har stor verneverdi og er et svært viktig element i fasaden.

Eldre vinduer er i tillegg normalt laget av gode materialer som ved godt vedlikehold har betydelig lenger levetid enn nye vinduer.

Vi produserer og monterer varevinduer med to lag energiglass etter spesialmål.  Løsningen gir en U-verdi for vinduet på ca 1,3.  Målinger viser at eldre vinduer med nytt varevindu også gir støyreduksjon tilsvarende eller bedre enn dagens støyreduserende vinduer.

Nøyaktig måltaking og spesialproduksjon gjør at montering utføres raskt med små inngrep. Og prisen for varevinduene er langt lavere enn ved utskifting av hele vinduet. Viktig er det også at innvendig belistning og tilstøtende veggflater, ikke berøres av varevinduene.

Bildet viser produksjon av kronglass. Først ble det blåst opp en avlang boble og den ene enden ble festet til et heftejern. Deretter ble pipa slått av. Ved å varme opp åpningen der pipa hadde sittet, og samtidig rotere glasset, ble glasset så og si slynget ut til en flat rund glasskive som på bildet. Illustrasjon fra “Vinduer, bevaring eller udskiftning?”.

Dette vinduet er utbedret med doble tettelister, innervindu med energiglass og skikkelig tetting rundt karmen. Vinduet tilfredsstiller etter utbedring kravene til støyreduksjon. (hentent fra Byantikvarens nettside)

 

Flere vinduer prosjekter